Program Sisački poduzetnik i za oživljavanja gospodarstva nakon potresa

Izvor: Marija Vulić Dragaš

Grad Sisak šestu godinu zaredom nastavlja program subvencioniranja kamata poduzetničkih kredita putem programa “Sisački poduzetnik/ca”, a ove je godine u taj program uključeno i pokretanje poslovnih aktivnosti poslije potresa.

Grad Sisak je objavio natječaj za dodjelu poduzetničkih kredita za program “Sisački poduzetnik/ca 2021.”, koji će biti otvoren do iskorištenja sredstava kreditnog fonda banke, a najkasnije do 15. prosinca ove godine, izvijestili su iz sisačke gradske uprave.

Program se provodi u suradnji s poslovnim bankama, a omogućuje sisačkim poduzetnicima pristup povoljnijim kreditima za realizaciju razvojnih projekta, pri čemu Grad Sisak, ovisno o namjeni kredita, subvenicionira kamatne stope od dva do četiri postotna boda.

Kako se navodi u priopćenju, namjena kredita u programu “Sisački poduzetnik/ca” je financiranje kupnje ili izgradnje, odnosno proširenje gospodarskih objekata, financiranje kupnje opreme te financiranje trajnih obrtnih sredstava.

Prednost pri dodjeli potpore imaju proizvodne djelatnosti, projekti kojima se otvaraju nova radna mjesta i projekti od posebnog interesa za Grad Sisak.

Ove godine u program je uključeno i pokretanje poslovne aktivnosti poslije potresa, gdje za sve namjene kredita Grad Sisak subvencionira kamatnu stopu sa četiri postotna boda, ističu iz gradske uprave.

Sam natječaj i uz njega vezani dokumenti objavljeni su na internet stranicama Grada Siska, a zahtjev za dodjelu kredita, uz potrebu dokumentaciju, podnose se osobno ili preporučeno putem pošte Povjerenstvu za ocjenjivanje poduzetničkih kredita posredstvom Upravnog odjela za gospodarstvo i komunalni sustav.