Profesorica rekorderka Sveučilišta u Zagrebu: na ispitnom roku ‘srušila’ 65 studenata!

Iako bi ova vijest bila idealna za rubriku „Vjerovali ili ne“, ona je tužna istina Sveučilišta u Zagrebu, koja najbolje govori o tome kako izgleda bolonjski proces u praksi.

Na Fakultetu kemijskoga inženjerstva i tehnologije na kolegiju Opća i anorganska kemija na posljednjem ispitnom roku palo je na ispitu svih 65 studenata, a prošlo ih je troje!

Tragom te vijesti malo smo istražili slučaj i doznali da je inače kod predmetne nastavnice dr.sc. Svjetlane Krištafor godišnja prolaznost samo 9%. Studenti su nam potvrdili kako je riječ o rigoroznom iživljavanju nad studentima, pa već pripremaju tužbu protiv profesorice, piše Zagreb.info.

Ovaj slučaj otvara mnoga pitanja, a jedno od najvažnijih je – u kojoj mjeri profesori snose odgovornost ako tijekom cijelog semestra svoje studente ničemu nisu naučili, odnosno zahvaljujući njihovim predavanjima, seminarima i vježbama nisu u stanju ni dobiti prolaznu ocjenu!?

Ili su pak kriteriji takvi da krše sve uobičajene sveučilišne standarde i od studenata traže nemoguće!?

Uvjereni smo da će na ovaj slučaj hitno reagirati rektorat sveučilišta. U svakom slučaju profesorica Krištofor je preuzela rekord po rušenju studenata, koji je donedavno držao jedan profesor s politologije, piše Zagreb.info.