Prof. dr. sc. Zdravko Tomac: Za istinu se moramo izboriti!

Slažem se s admiralom Davorom Domazetom Lošom da je istina na hrvatskoj strani. U sjajnom članku objavljenom na Vašem portalu on je to s pravom konstatirao ali je i jasno napisao što se mora u hrvatskoj politici učiniti da bi istina pobijedila.

Mnogo puta u povijesti, nažalost, istina nije pobijedila a nije pobjeđivala ako se oni, na čijoj je strani bila istina, nisu znali organizirati i izboriti za pobjedu istine. Uz sjajan tekst admirala Davora Domazete Loše ovih dana u Hrvatskoj se dosta piše i o sjajnoj knjizi prof. dr. Miroslava Tuđmana “Druga strana rubikona”. Miroslav Tuđman je u toj svojoj knjizi na temelju dokumenata i činjenica briljantno utvrdio istinu o velikomuslimanskoj politici u Bosni i Hercegovini odnosno u politici Alije Izetbegovića i njegovog nasljednika sina Bakira Izetbegovića.

Miroslav Tuđman je imao hrabrosti prvi jasno utvrditi da je sadašnji islamski terorizam, s kojim se danas bori cijeli svijet, koncepcijski formuliran u Bosni i Hercegovini i da je jedan od rodonačelnika islamskog radikalizma bio Alija Izetbegović. To je izazvalo burnu reakciju pogotovo njegovog sina Bakira Izetbegovića, koji je izrekao nečuvene laži i optužbe protiv prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana i njegovog sina Miroslava Tuđmana i protiv hrvatskog naroda u cjelini. To je bila i prilika da i akademik Ivan Aralica ponovi jednu svoju misao koju je rekao na početku sukoba s velikomuslimanskim ekstremizmom, zbog kojeg je bio u to vrijeme žestoko napadana. Tu svoju misao i rečenicu akademik Aralica rekao je u vrijeme najžešćih sukoba s velikosrpskom Miloševićevom politikom. Aralica je ustvrdio da naš sukob sa Srbima nije povijesno dugotrajan, da će se riješiti, ali da će sukob s velikomuslimanskim nacionalizmom biti dugoročan i trajan.

Sve ono što se danas događa u Bosni i Hercegovini, kada dio Bošnjaka a posebno politička elita bošnjačka, vodi veliko muslimansku politiku i zatire prava Hrvata na ravnopravnost traži od cijelog hrvatskog naroda ne samo da kaže o tome istinu nego da se poduzmu efikasne i složne mjere kako bi Hrvati ostvarili svoja suverena prava. Hrvatska mora jasno reći, ali ne samo Hrvatska nego i cijeli hrvatski narod, svi Hrvati ma gdje bili i živjeli, da bez ostvarivanja prava na ravnopravnost hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini, ni na koji način Hrvati ne smiju pomagati sadašnju velikomuslimansku politiku u Bosni i Hercegovini.

Iz onoga što smo zadnjih dana mogli pročitati iz tekstova admirala Domazeta, akademika Ivana Aralice i brojnih intervjua prof. dr. Miroslava Tuđmana hrvatski narod može saznati istinu o tome kako se Hrvatima vrlo sustavno pokušava istina pretvoriti u laž a laž u istinu.

U isto vrijeme s ovim sjajnim tekstovima koji otkrivaju istinu u Hrvatskoj se događaju neke vrlo čudne stvari koje se moraju spriječiti. Na primjer: sramotno je da SDP kao najjača oporbena stranka organizira prosvjed na Trgu žrtava fašizma na kojem nema ni jedne hrvatske zastave ali se zato maše crvenim komunističkim zastavama i zastavama komunističke Jugoslavije. To se ustvari pretvorilo u jedan protudržavni i protuhrvatski prosvjed u kojem su mnoge “poznate” ličnosti iskoristile priliku da uklanjanje Trga maršala Tita u Zagrebu zlouporabe za ponavljanje lažnih optužbi da je Hrvatska ustaška država bila i ostala, da je Domovinski rat uprljan fašističkim i ustaškim simbolima. Ustvari obnovljene su teške laži i krivotvorine koje već godinama dolaze iz velikosrpskih i četničkih izvora, koje pokušavaju velikosrpsku agresiju pretvoriti u nacionalni sukob s podijeljenom odgovornošću, koje pokušavaju velikosrpsku agresiju amnestirati sve do monstruoznih optužbi da je ustvari hrvatska strana bila zločinačka, da su Srbi bili žrtve a Hrvati agresori.

Svjedoci smo, kako piše Lošo Domazet, novih agresija na Hrvatsku i hrvatski narod s raznih strana. Nije dovoljno samo opisati te agresije nego se je potrebno organizirati i suprotstaviti tim agresijama. Posebno je važno postizanje što šire suglasnosti u Hrvatskoj politici o tome kako se suprotstaviti svim tim agresijama i na koji način se izboriti za istinu.

Mislim da je došlo vrijeme da Vlada pripremi sjednicu Hrvatskog sabora na kojoj bi se cijeloj hrvatskoj javnosti reklo kakve su sve agresije na djelu protiv Hrvatske te pozvati hrvatski narod na slogu u otporu tim agresijama.

Hrvatska opet živi sudbinske dane. Ponovno je potrebno nacionalno jedinstvo oko bitnih strateških pitanja. Predsjednica Države i predsjednik Vlade najodgovorniji su za stanje u Hrvatskoj i osobito za poduzimanje zajedničkih mjera da se izborimo za istinu i pobijedimo brojne krivotvorine i laži s kojima se optužuje hrvatski narod i iznutra i izvana.

PIŠE: Prof. dr. sc. Zdravko Tomac