Produženi vikend je pred nama: HAK izdao upozorenja – Evo na što morate paziti kako ne bi dugo čekali

Izvor: Nacionalno/D.Prša

Pred nama su dva državna praznika Dan antifašističke borbe, 22. lipnja i Dan državnosti, 25. lipnja, zbog čega će ponovno mnogi spojiti nekoliko dana za odmor, stoga je Hrvatski autoklub objavio prometnu prognozu za nadolazeći vikend.

U prometnoj prognozi Hrvatskog autokluba najavljuju se velike gužve. Naši će građani uglavnom putovati već danas, 21. lipnja, kada se očekuje jačanje prometa uz povremene zastoje, tijekom prijepodneva u gradovima i na prigradskim cestama, te u četvrtak, 22. lipnja u prijepodnevnim satima osobito na autocestama i važnijim državnim cestama.

Stranci će u našu državu u većem broju početi dolaziti tijekom petka, 23. lipnja u popodnevnim satima, te tijekom subote, 24. lipnja u jutarnjim satima.

Tada se očekuje pojačan promet poglavito na graničnim prijelazima sa Slovenijom na ulasku, a zbog povremenih, ciljanih graničnih kontrola kad je pojačan promet moguća su duža čekanja. Sve vozače molimo za strpljenje i razumijevanje. Tada će gužvi i mogućih zastoja biti na zagrebačkoj obilaznici (A3), naplatnoj postaji Lučko (A1/A6), u trajektnim lukama i pristaništima.

Nedjelju, 25. lipnja označit će povratak prema unutrašnjosti, uz moguće gužve na naplatnim postajama Lučko, Zagreb-istok te na Istarskom ipsilonu prema graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija. Čekanja će biti na graničnim prijelazima s Bosnom i Hercegovinom i Srbijom na ulasku u zemlju (Slavonski Brod, Županja, Stara Gradiška, Maljevac, Bajakovo…).

Gužvi će biti i na Ličkoj magistrali (DC1), Jadranskoj magistrali (DC8), na Krku i Krčkom mostu u blizini turističkih središta na obali, te u trajektnim pristaništima i lukama.