Pristižu dojave građana: ‘Susjed je prošao kraj žene koja je ostavila djevojčicu dok je gurala kolica’

PU zagrebačka objavila je danas priopćenje u kojem od građana moli pomoć. U četvrtak, 20. srpnja oko 21.45 sati, u Sesvetama, Brestje, Ulica Ciklama 2A, ispred župnog ureda Župe Dobrog pastira, pronađeno je žensko dijete za koje je utvrđeno da bi moglo biti starosti od 5 do 7 mjeseci.

Zvonko Ancić iz odnosa s javnošću PU zagrebačke otkrio je za RTL kako pristižu dojave građana i da se sve provjeravaju, te da je djevojčica u dobrom stanju, smještena u odgovarajuću instituciju. 

Dijete je ostavljeno u dječjim kolicima, umotano u bijeli platneni prekrivač te odjeveno u žutu haljinu (s bijelim točkicama) bez rukava. Svijetle je puti, plavih očiju i svijetloplave kratke kose.

Kako dosadašnjim provjerama i poduzetim mjerama i radnjama, policijski službenici nisu došli do korisnih saznanja, molimo građane da, ukoliko imaju korisne informacije o identitetu djeteta, a time i njenih roditelja te okolnosti o događaju, o tome obavijeste najbližu policijsku postaju ili nam se jave na broj telefona 192 kao i e-mailom na adresu zagrebacka@policija.hr.

“Susjed je prošao kraj te ženske kad je gurala kolica i još ga je pitala njega za ulicu, zahvalila i otišla”, kazao je susjed Zlatan Požega, Brestje, dodajući kako se radi o crnki srednje visine.

Tko je i zašto napustio djevojčicu – susjedi tek nagađaju. Spominju da je u blizini sigurna kuća za zlostavljane žene pa neki sumnjaju i na to.