Priredba „Jesen u Lici“ u znaku rekorda

Župan ličko-senjski dr. Darko Milinović prezentirao je danas tijekom konferencije za novinare osnovne podatke o gospodarskoj etno izložbi „Jesen u Lici“ koja će od sutra tijekom tri dana predstaviti 219 izlagača, uz nastupe KUD-ova, radionice, ocjenjivanje više autohtonih proizvoda… Uz izlagače iz Like i svih hrvatskih županija, ova priredba i ove godine ima međunarodni karakter, s izlagačima iz Slovenije, Srbije, BiH i Makedonije.

-„Jesen u Lici“ službeno se otvara sutra, 29. rujna na Trgu Stjepana Radića u Gospiću s početkom u 11 sati. Ovo je najposjećenija izložba ove vrste u regiji. Ove godine bilježimorekordan broj KUD-ova, izlagača, mnoštvosadržaja… Ova izložba je jedna od manifestacija koje oslikavaju ne samo Liku, nego li i cijelu Hrvatsku. Očekujemo da će izložbu otvoriti predsjednik Hrvatskog sabora, pod čijim pokroviteljstvom se izložba i održava. Uz to pokrovitelji su i tri Ministarstva: Ministarstvo poljoprivrede, gospodarstva i regionalnog razvoja. Tijekom održavanja izložbe struka će ocjenjivati kvalitetu nekoliko autohtonih ličkih proizvoda poput sira škripavca, voćnih rakija i meda. Također ćemo vidjeti i šampionska grla autohtonih pasmina goveda i ovaca, istaknuo je župan Milinović.

Na konferenciji je sudjelovala i Tea Mlinarić iz Senja, odnedavno Miss Hrvatske koja će nas predstavljati na izboru za Miss svijeta. Uz čestitke župana i njegovih suradnika Tea je zahvalila na prijemu i dodala kako je uvjerena da će dostojno predstaviti svoj Senj, najljepšu hrvatsku županiju i svoju Domovinu. Tea će sutra također sudjelovati na otvaranju manifestacije „Jesen u Lici“. Ovu prestižnu priredbu svake godine posjeti više od 10 tisuća ljudi. Zajednički je priređuju Ličko-senjska županija i Lička razvojna agencija (LIRA).

N