Pripadnici OSRH sudjelovali u akciji Zaklade Ana Rukavina

cof

U vojarni “Pukovnik Marko Živković” u Velikoj Gorici u srijedu, 10. siječnja 2018. godine u suradnji sa Zakladom Ana Rukavina provedena je akcija upisa u Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica.

Povod ovoj akciji potraga je za pronalaskom podudarnog darivatelja koštane srži za Ivana Marušića, sina pripadnika Eskadrile višenamjenskih helikoptera 91. Zrakoplovne baze HRZ i PZO narednika Danijela Marušića.

Tijekom akcije odazvalo se 44 pripadnika postrojbi Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane, kao i Hrvatske kopnene vojske.

Pripadnici HRZ i PZO odazvali su se apelu svojeg kolege čim su, početkom godine, saznali za teško stanje njegova sina upisavši se u Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica u Zagrebu te u jednom od 8 transfuzijskih centara u RH.

Ova akcija prigoda je za iskaz zahvalnosti svim potencijalnih darivateljima koji su pokazali veliko srce i dali nadu oboljelim osobama kojima je za ozdravljenje potrebna transplantacija koštane srži.