Pripadnici HRM-a u akciji pošumljavanja “Boranka”

Pripadnici Hrvatske ratne mornarice (HRM) sudjelovali su u nedjelju na području mjesta Sitno Gornje, ispod Zvjezdanog sela Mosor u Splitsko-dalmatinskoj županiji, u akciji pošumljavanja opožarenih područja Dalmacije “Boranka”, izvijestilo je Ministarstvo obrane.

U akciji pošumljavanja “Boranka” sudjelovalo je 40 pripadnika HRM-a, koji su zajedno s brojnim izviđačima iz mnogih gradova Hrvatske, učenicima splitskih osnovnih škola Brda i Blatine Škrape, članovima splitskih sportskih klubova, te brojnim volonterima iz Splita i okolice, zasadili 4.000 autohtonih vrsta sadnica kao što su pinija, hrast, primorski bor, crni bor i čempres, istaknuto je u priopćenju.

Pripadnici Hravtske ratne moranrice sudjelovali su u akciji pošumljavanja opožarenih područja Dalmacije “Boranka” na Mosoru

Hrvatske šume su odredile i osigurale sadnice za pošumljavanje, a podršku akciji pružili su i volonteri Gradskog društva Crvenog križa grada Splita, pripadnici Ravnateljstva civilne zaštite te javna vatrogasna postrojba Split.

Akciju “Boranka”, najveću volontersku akciju pošumljavanja opožarenih područja Dalmacije, su 2018. zajednički pokrenuli Savez izviđača Hrvatske, Hrvatske šume i Hrvatska gorska služba spašavanja.