Pripadnici HGSS-a pronašli tijelo muškarca na Rabu nakon sedmodnevne potrage

Pripadnici Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS) u nedjelju su pronašli tijelo nestalog muškarca na Rabu nakon sedmodnevne potražne akcije.

Nakon iscrpljujuće potrage, koja je počela još 15. srpnja, tijelo su pronašli u nedjelju u prijepodnevnim satima, transportirali i predali mrtvozorniku oko 15 sati.

Potraga je od početka bila izuzetno naporna i složena zbog niza okolnosti i pretraživanja teškog terena pri visokim temperaturama, priopćili su iz HGSS-a.

Također ističu kako su uspjeli uspostaviti vrlo složenu i visoko stručnu organizaciju potrage, kao i koordinaciju velikim brojem ljudi na terenu. U potrazi su iskorišteni svi resursi kojima HGSS raspolaže: ‘search manageri’ sa svjetskim licencama, zapovjedno vozilo i digitalna kartografija te visoko motivirani spasioci, potražni timovi i flota dronova za pretragu terena iz zraka.

Tijekom protekla dva dana u potrazi za nestalim na Rabu sudjelovalo je oko 150 ljudi: 70-ak članova HGSS-a, pripadnici Gorske službe spašavanja iz Bosne i Hercegovine, rapski vatrogasci iz Dobrovoljnih vatrogasnih društava Rab i Lopar, pripadnici kopnene i pomorske policije, lovci, planinari Planinarskog društva “Kamenjak”, zaposlenici otočnih komunalnih društava i pripadnici rapskog Stožera Civilne zaštite i rapskog Crvenog križa, stanovnici Raba i rodbina, izvijestili su iz Komisije za informiranje i analitiku HGSS-a te dodali kako je suradnja među svim službama bila vrlo dobra.

Obitelji su iz HGSS-a  izrazili iskrenu sućut. (H)