Pripadnica HV-a Jadranka Skender za kojom se mjesecima tragalo pronađena mrtva

Pripadnica Hrvatske vojske, gospićanka  Jadranka Skender (51), čiji je nestanak prijavljen 4. prosinca zagrebačkoj Policijskoj upravi, pronađena je mrtva. 

Obdukcijom je utvrđeno da posmrtni ostaci ženske osobe pronađeni u Savi kod Velike Gorice pripadaju njoj. 

Treba podsjetiti da je nestanak policiji prijavila njezina kći Ines nakon što se majka nije pojavila na dogovorenom sastanku, niti joj se javila. 

Još uvijek pod nerazjašnjenim okolnostima udaljila se iz stana na zagrebačkoj Trešnjevci tog dana u 05,30 sati a nakon 15 minuta kasnije kamere na mostu Slobode zabilježile kako prelazi most.

Na puteljku uz južni savski nasip nedaleko od Hipodroma i Cimermanove ulice Ines je kasnije pronašla majčin crni Mercedes. Bio je otključan, s ključevima u bravi, u automobilu su bile njezine osobne stvari. Kasnije je doznala i da joj majka toga dana nije niti došla na posao.

U potrazi je sudjelovala policija i vatrogasci s dronom, a uključeni su bili i antiteroristički timovi Vojne policije.

Od samog početka Domovinskog rata Jadranka je bila uključena u obranu svojega grada. Priključila se 9. gardijskoj brigadi „Vukovi“ i tu je ostala do prelaska na novu dužnost u Zagrebu. Suborci i prijatelji pamte je kao vrlo hrabru, vedru i iskrenu osobu čiji je optimizam nadahnjivao sve koji su se s Jadrankom družili i radili.

Posmrtno slovo o ovoj tragediji objavili su danas njezini prijatelji iz Udruge ratnih veterana 9. gardijske brigade „Vukovi“:

-S dubokim pijetetom objavljujemo informaciju da je nakon višemjesečne potrage pronađena mrtva Jadranka Skender, djelatnica Počasno zaštitne bojne HV-a koja je nestala četvrti prosinca prošle godine u Zagrebu.

Jadranka je bila pripadnica ratne postrojbe 9. gardijske brigade “VUKOVI” zaposlena u zapovjedništvu brigade, vojničku karijeru nastavila je u Počasno zaštitnoj bojni. Zadnje radno mjesto bilo joj je u Uredu Predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović na računovodstvenim poslovima.

U ime svih pripadnika Udruge ratnih veterana  9. gardijske brigade “VUKOVI“ obitelji upućujemo iskrenu sućut. Počivala u miru Božjem!
Počivala u miru Božjem!’, stoji u posmrtnom slovu koje su objavili u Udruzi ratnih veterana 9. gardijske brigade Vukovi.