Prioriteti za razvoj strukovnog obrazovanja

????????????????????????????????????

Župan Ivo Žinić i njegovi zamjenici Roman Rosavec i Ivan Celjak su u ponedjeljak, 27. studenoga 2017. godine, nazočili sastanku na kojem je pomoćnik ministrice znanosti i obrazovanja Vlado Prskalo ravnateljima strukovnih škola, predstavnicima županijskog Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i šport, predstavnicima Ureda državne uprave, Hrvatske obrtničke komore-Županijske komore Sisak, Obrtničke komore SMŽ prezentirao strateške i zakonodavne prioritete vezane za razvoj strukovnog obrazovanja.

Sisačko-moslavački župan Ivo Žinić naglsio je da je sve je manji broj učenika koji se obrazuju za obrtnička zanimanja, pa tako nedostaje i radnika određenih struka na tržištu rada.

„Želimo promjene u hrvatskom sustavu strukovnog obrazovanja, kod nas se, na žalost, zanimanja dijele na „više vrijedna „ i manje vrijedna“, a takvu percepciju nužno je mijenjati .“ – kazao je Prskalo.

Uz niz tema vezanih uz obrazovanje razgovaralo se i o obrazovnom standardu, odnosno o završetku Strukovne škole, te izgradnji i uređenju učeničkog doma.