Primopredaja dužnosti u Ministarstvu rada i mirovinskoga sustava

Ministar Josip Aladrović

U Ministarstvu rada i mirovinskoga sustava u ponedjeljak je obavljena primopredaja dužnosti između dosadašnjeg ministra Marka Pavića i novoimenovanog ministra rada i mirovinskoga sustava Josipa Aladrovića, kojemu je Hrvatski sabor u petak iskazao povjerenje.

Prilikom primopredaje Aladrović je zahvalio novoimenovanom ministru regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Paviću na postignutim rezultatima i realiziranim projektima, kaže se u priopćenju ministarstva.

“Zahvaljujem ministru Paviću na dosadašnjoj suradnji. Puno je započetih projekata koje ćemo uspješno realizirati, ali i izazova s kojima ćemo se suočiti”, rekao je Aladrović.

Najavio je kako će među prvim njegovim aktivnostima biti poziv socijalnim partnerima na dijalog i obnovu Gospodarsko-socijalnog vijeća, u čijem će okviru otvorenim dijalogom i partnerstvom nastaviti suradnju na bitnim društvenim pitanjima.

Prije imenovanja za ministra rada i mirovinskoga sustava Aladrović je obnašao dužnost ravnatelja Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje.