Primjer drugima: Marijan Kustić (HDZ) na saborske sjednice na štakama i sa „medecinskom čizmom“

Ilustarcija/Marijan Kustić (HDZ)/Izvor: D.Prša/Nacionalno

Iako je Saborski Odbor za izbor, imenovanja i upravne poslove donio odluku o novčanom kažnjavanju saborskih zastupnika zbog neopravdanih izostanaka sa saborskih sjednica, mnoge zastupnike to nimalo nije zasmetalo te su neki od njih i dalje nastavili sa svojim stilom, prakticiranja nedolaska na sjednice Sabora.

Iako su propisane novčane kazne za nedolazak na sjednice, Sabornica se nerijetko može vidjeti prazna ili poluprazna, stoga se logičnim nameće i pitanje moralne odgovornosti pojedinih saborskih zastupnicika prema onima koji su ih izabrali da „sjede“ u saborskim klupama.

U tom, najblaže rečeno neozbiljnom ponašanju postoje i iznimke koje je svakako potrebno izdvojiti i pohvaliti.

Primjer korektnog odnosa prema biračima i dužnosti koje su pred njega stavljene je zasigurno Marijan Kustić (HDZ), koji unatoč bolesti, na štakama dolazi na saborske sjednice.

Kako smo doznali Marijan Kustić, inače strastveni sportaš i zaljubljenik u nogomet ozlijedio se na utakmici „zaradivši“ puknuće Ahilove tetive, za što liječnici određuju dva do tri mjeseca mirovanja.
Unatoč tome Mario Kustić sa tkz. medecinskom čizmom i štakama dolazi na sjednice Sabora.

U svakom slučaju, ako ništa drugo ovo je jedan od svjetlijih primjera drugim saborskim zastupnicima koji nerijetko zaboravljaju na svoje dužnosti, a naravno, novčane kazne ih ne zabrinjavaju jer su tako i tako minorne.