Prihvaćen 685,9 milijuna kuna vrijedan proračun Dubrovačko-neretvanske županije

Na sjednici dubrovačko-neretvanske Županijske skupštine prihvaćen je proračun za 2018. godinu vrijedan 685,9 milijuna kuna, što je 6,8 posto više od ovogodišnjega.  .

Obrazlažući prijedlog proračuna, dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić rekao je kako su županijske financije na razini prošlih godina te da se razlike javljaju u realizaciji projekata iz europskih fondova.

“Proračun je sastavljen na istim realnim temeljima kao dosad, uravnotežen je i nije predizborni, realan je te nema potrebe za izvanrednim rebalansima. Odgovorno će se provesti kao i svi raniji. Štedljiv je te projiciran prema održavanju funkcija korisnika, a razvojan je jer kroz investicije iz EU fondova te iz vlastitih financijskih sredstava osiguravamo razvojne aspekte županije. Redovito ulažemo i u školstvo, kulturu, sport, zaštitu okoliša, regionalnu agenciju, centar za poduzetništvo“, objasnio je župan Dobroslavić.

Pročelnica Upravnog odjela za proračun i financije Dragica Stanić izjavila je kako je od ukupnog iznosa proračuna 219,6 milijuna kuna proračun Dubrovačko-neretvanske županije, koji je četiri posto veći. “Sredstva proračunskih korisnika iznose 466,3 milijuna kuna, što je 8,2 posto više u odnosu prema ovogodišnjem proračunu. Povećanje imamo na stavkama izvornih prihoda, sredstva od pomoći i decentralizacije sredstava”, izjavila je pročelnica Stanić.

Nakon što su odbijeni svi predloženi amandmani, 22 županijska vijećnika glasovala su za proračun, protiv nije bio nitko, a 13 vijećnika bilo je suzdržano.