Pričuvne Državne intervencijske postrojbe civilne zaštite pomažu potresom stradalom stanovništvu Sisačko-moslavačke županije

Pričuvni pripadnici Državne intervencijske postrojbe civilne zaštite osim provođenja redovnih zadaća vezano uz odluke Stožera Civilne Zaštite RH u svrhu sprečavanje širenja koronavirusa u zadnjih desetak dana u slobodno vrijeme pomažu svojim djelatnim kolegama iz Ravnateljstva Civilne zaštite koji su nakon prvog potresa digli šatorsko naselje u Petrinji.

Svaki dan organizirano odlaze u stožer CZ u Petrinju i nakon toga odlaze na provođenje dobivenih zadaća. Osim službenih zadaća dok su na terenu pomažu i stradalom stanovništvu u koordinaciji s ostalim državnim službama da ih obiđu i pokušaju barem iznaći dio rješenja za njihove potrebe koje su trenutačno velike ali opravdane.

Današnji dan pripadnici pričuvni postrojbi DIP-a ZC u suradnji s dobrim ljudima, donatorima velikog srca firme Nord iz Samobora i Arena centra iz Zagreba koji su ciljano odlučili pomoći najugroženijim obiteljima, pomogli u dostavi i postavljanju dvije mobilne kućice obitelji Herak u mjestu Gora i obitelji Ćorić u Petrinji.