Prevarant iznajmljivao nepostojeće apartmane na Krku

Slovenska policija potvrdila je u ponedjeljak da je uhitila osobu koja ovog ljeta u vrijeme turističke sezone lažnim oglasima izmamila novac od više desetaka osoba, predstavljajući im se kao vlasnik apartmana u Hrvatskoj, uglavnom u Malinskoj i Puntu na otoku Krku.

Riječ je o 28-godišnjem muškarcu iz okolice Ljubljane kojega se osnovano sumnjiči za 45 kaznenih djela prijevare, a uhićen je krajem studenoga, nakon višemjesečne istrage koja je potrajala zbog zahtjevnog prikupljanja podataka i prijava oštećenih osoba, objavila je u priopćenju ljubljanska policija.

Uhićeni je na popularnom oglasnom portalu duže vremena objavljivao fotografije apartmana čiji je navodno vlasnik, a kasnije se s oštećenima sastajao predstavljajući im se lažnim imenima te uzimao predujam od 200 do 500 eura po osobi.

Ukupno je tako u Sloveniji prevario 45 osoba, koje su mu doznačile na bankovni račun ili predale u gotovini ukupno skoro 12 tisuća eura.
Žrtve su shvatile da se radi o prijevari tek kad su došle na mjesto gdje su željele ljetovati, utvrdivši da apartmani koje su unajmili ne postoje.