Preminuo je Žarko Peša, ratni zapovjednik “Malog Vukovara” – Sunje

Od zastoja srca, s kojim je imao dugo problema u svom domu u Komiži na otoku Visu preminuo je umirovljeni brigadir, Žarko Peša “Leopard”, prvi zapovjednik obrane Sunje.

Peša je ostao u sjećanjima mnogih branitelja, pogotovo onih koji su ratne dane proveli u Sunji, koja je zbog razaranja prozvana “Mali Vukovar” kao neustrašivi branitelj, čovjek od karaktera i osoba koja je cijenila svakog branitelja . Od 1993. do 2003. Žarko Peša bio je upravitelj zagrebačkog Hipodroma.

Čim je vijest o smrti Žarka Peše dospjela u javnost, preko društvenih mreža od njega se opraštaju brojni štovatelji. Među njima i umirovljeni general Željko Sačić:

Ah..eto i “Leopard”..legenda Sunje..Žarko Peša..otputovao..zbogom..i hvala Ti..Boze..molimo TE za Njega.

Ah..eto i "Leopard"..legenda Sunje..Žarko Peša..otputovao..zbogom..i hvala Ti..Boze..molimo TE za Njega.

Objavljuje Željko SačićSubota, 22. kolovoza 2020.

Od Žarka Peše oprostila se i TV voditeljica Mirna Berend:

“Zbogom….Leoparde….Zbogom prijatelju…Žarko Peša..”, napisala je Berend. 

Zbogom….Leoparde….Zbogom prijatelju…Žarko Peša….

Objavljuje Mirna BerendSubota, 22. kolovoza 2020.

Osim što su ga branitelji pamtili kao zapovjednika Sunje široj je javnosti postao poznat nakon što se u emotivnom videu obratio nakon što se general Praljak otrovao u Haagu.

“Tužan sam, ne znam što bih rekao. Divim mu se. On je bio leopard, genijalac, osebujan čovjek u svakom pogledu, nikad nije kalkulirao, uvijek je imao svoj stav… Danas kad je shvatio da ga je izdala hrvatska država, da su ga prodali, svi su ga zanemarili… Jedini izlaz  je bio to što je napravio. Ja mu se divim. Za mene je on heroj. Što više da kažem…”, kazao je tom prigodom Žarko Peša. Evo videa: