Umro je Tomislav Merčep!

Izvor: Naconalno/Dražen Prša
Tomislav Merčep , legendarni hrvatski ratni zapovjednik, preminuo je sinoć u 22 sati u bolnici u Dugoj Resi u 69. godini života. Tomislav Merčep spašavao je obranu Vukovara, spasio je Osijek, a samim time posredno i Zagreb u najtežim trenutcima srbijanske agresije na Hrvatsku.
Hrvatska ga je osudila na sedam godina zatvora zato što navodno nije spriječio zločine nad srpskim civilima na području Pakraca. Nezahvalna Hrvatska osudila je jednoga od najvećih ratnih junaka po krajnje sumnjivoj inkriminaciji, na zadovoljstvo svih neprijatelja Hrvatske, a istodobno klanja se i čuva spomenike srpskim agresorima i ubojicama.
Svaka država bi se klanjala takvome junaku, Hrvatska ga je osudila i trebala bi umrijeti od stida. Da paradoks bude strašniji, praktički na samu godišnjicu okupacije Vukovara, umro je tiho jedan od najvećih zapovjednika obrane toga grada, a istoga dana koalicijski partner HDZ-a u vladajućoj koaliciji, SDSS, na čelu s Pupovcem polaganjem vijenca u Dunav odao je počast agresorima na Vukovar. Budući da su SDSS i Pupovac dio HDZ_ove koalicije na vlasti, posredno su se poklonili agresorima i Plenković, odnosno HDZ.
Neka je hrvatskome heroju Tomislavu Merčepu laka hrvatska gruda.
Nacionalno/Hrvatski tjednik