Premijerno prikazana dokumentarni film “Demo”

Zagreb, 15.11.2020. - Premijerno je prikazan dokumentarni film "Demo", u režiji Branka Schmidta i produkciji HRT-a. Ljubavna je to ratna priča o Mariji i Miodragu. Umirovljeni brigadir Miodrag Demo, odlikovani je hrvatski ratni vojni invalid. Na fotografiji Tomo Medved, Marija i Miodrag Demo, Branko Schmidt. foto HINA/ Daniel KASAP/ dk

Premijera dokumentarnog filma “Demo” o umirovljenom brigadiru Hrvatske vojske Miodragu Demi, u režiji Branka Schmidta, održana je u nedjelju navečer u Hrvatskome narodnom kazalištu.

Dokumentarni film “Demo” u produkciji HRT-a, koji se pripremao dvije godine te snimio u samo deset dana, prati priču o Miodragu i njegovoj supruzi Mariji tijekom Domovinskog rata te nakon što je Miodrag bio teško ranjen s neizvjesnim ishodom.

Na premijeri je bio i predsjednik Republike Zoran Milanović koji je rekao da mu se svidio film.

“Svidio mi se film, a opet je priča teška i tužna, a na kraju je i lijepa jer je čovjek našao nekakav duboki smisao kasnije u životu. Nema puno slučajeva kao što je Demo, bio je zapovjednik malo višeg ranga, od prvog do zadnjeg dana rata, nastradao je, mogao je poginuti, ali preživio je. Nema puno ovakvih priča i zato nema puno ovakvih filmova. Ovo je jedinstvena priča”, rekao je Milanović nakon premijere.

Na premijer su bili i potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, ministar obrane Mario Banožić, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, predsjednik HND-a Hrvoje Zovko te drugi uzvanici.