Premijer razočarao šibenske HDZ-ovce: Umjesto Plenkovića na 28. obljetnicu stigao Jandroković

FaH
Primjetno je bilo veliko razočarenje šibenskih hadezeovaca koji su dupkom ispunili u petak navečer Šibensko kazalište, kada se na svečanosti proslave 28. godišnjice osnutka šibenskog HDZ-a ipak nije pojavio predsjednik Vlade i predsjednik stranke Andrej Plenković, javlja Jutarnji.

Iako je najavio svoj dolazak, nije se pojavio na ovom slavljeničkom stranačkom skupu, već je kao njegov izaslanik došao glavni tajnik HDZ-a i predsjednik Hrvatskog Sabora Gordan Jandroković.

 – Prenosim vam pozdrave predsjednika Vlade, ali posebno pozdravljam naše utemeljitelje na čelu s Božom Erlićem. Ostvarili smo dvije briljantne pobjede na izborima, iako nam nisu davali velike šanse. Mnogi su izazovi i dalje pred nama i o tome moramo voditi računa. Zašto baš mi u HDZ-u? Pa zato što smo mi najveća stožerna hrvatska stranka, koja je kralježnica Vlade, kralježnica vladajuće većine u Saboru i koja je najodgovornija, a usudio bih se reći, u ovom trenutku i jedina sposobna nositi rast, razvoj i držati stabilnost Hrvatske – rekao je Jandroković.
Predsjednika Sabora istakao je i kao postoje još brojni problemi u Hrvatskoj koje treba riješiti.

– Moramo početi s demografijom. Morat ćemo po obitelji imati više od dvoje djece, a to ćemo poticati raznim mjerama. Nadalje, otkad je hrvatske države, odnos sa Srbijom je kompleksan. Mi znamo što je bilo u Domovinskom ratu, neće oni nama govoriti što se dogodilo, jer se svi jako dobro sjećamo 90-ih. Ono o čemu će se razgovarati kada Vučić dođe u Zagreb je buduća suradnja – govorio je Jandroković u šibenskom kazalištu.