Premijer primio nagradu za Europski govor godine

U Europskom domu u Zagrebu premijer Andrej Plenković primio je u srijedu nagradu za Europski govor godine.

Premijer je nagrađen za govor koji je održao 6. veljače ove godine prilikom plenarne sjednice o budućnosti Europe u Europskom parlamentu u Strasbourgu.

“Posvetio sam 25 godina svojeg političkog djelovanja i profesionalne karijere da bih europske vrijednosti ugradio u modernu Hrvatsku. … Ne gubeći osjećaj za političku realnost, smatram ključnim da zajedno obnovimo europske ideje, pri tome jačajući naše zajedničke politike i pametno koristeći naša proračunska sredstva. Cilj je da naši sugrađani ne budu indiferentni prema Europi, a još manje da budu protiv nje. Naprotiv, oni trebaju osjetiti sve njezine prednosti, prigrliti je i aktivno sudjelovati u nastavku njezine izgradnje”, rekao je premijer u nagrađenom govoru.

„Govor u Europskom parlamentu potvrda je 25 godina karijere predsjednika Vlade posvećene promicanju hrvatskih interesa u međunarodnoj zajednici i zalaganja za europske vrijednosti. Govor je odabran jer dijeli ciljeve i vrijednosti Europskog pokreta Hrvatska i Europskog doma Zagreb, a koji štite interese Republike Hrvatske i njenih građana“, kažu iz Europskog doma.

Nagrada za Europski govor godine dodjeljuje se na Dan Europe i predstavlja najvišu nagradu koju dodjeljuju Europski pokreti, punopravni članovi Međunarodnog europskog pokreta iz Bruxellesa.