Premijer Plenković u Zadru na Dan obrane grada

Plenković stigao na misu na kojoj se obilježava Dan obrane Zadra

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković sudjelovao je u subotu na Svečanoj akademiji povodom 28. obljetnice obrane Zadra.

“Zadar je imao stratešku ulogu u Domovinskom ratu, a cilj neprijatelja bio je presjeći Hrvatsku na dva dijela, odvojiti Dalmaciju od ostatka Hrvatske. U Zadru ste zahvaljujući hrabroj obrani grada osigurali slobodu Hrvatske. Važno je prisjetiti se herojstva branitelja, a ova Vlada ima političku volju da vrijednosti Domovinskog rata budu respektirane ne samo među braniteljima, već i među onima koji su se rodili u slobodnoj i neovisnoj Hrvatskoj”, rekao je premijer Plenković.

Plenković stigao na misu na kojoj se obilježava Dan obrane Zadra

Istaknuo je i poteze Vlade prema braniteljima u posljednje tri godine.

“Usvojili smo Zakon o nestalima, uložili dodatne napore u stambeno zbrinjavanje branitelja, ulažemo sredstva u veteranske centre. To je naša politička dužnost, obaveza i volja, da danas sa jednakom privrženošću stavljamo u prvi plan ono što je sveto, a to su branitelji, sloboda i dignitet Domovinskog rata”, poručio je premijer.

U Zadru je upriličen i pozdravni prelet letačkih posada 93. zrakoplovne baze braniteljima Grada Zadra povodom Dana obrane grada i Dana neovisnosti Republike Hrvatske.