Premijer Plenković s ministrima dolazi u poplavljeni Ogulin

Premijer Plenković

Premijer Andrej Plenković, potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević, ministar unutarnjih poslova Davor Božinović te ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić na putu su prema Ogulinu, koje je zahvatilo jako nevrijeme i izlila se rijeka Dobra, obavijestili su u nedjelju iz Banskih dvora.

Premijer i ministri na putu su prema Ogulinu gdje se rijeka Dobra izlila iz korita na mnogim mjestima.

Inače, u Ogulinu je u nedjelju zasjedao Stožer civilne zaštite radi podizanja spremnosti obrane od poplava pri mogućem daljnjem rastu vodostaja.

Naime, vršni je val prošao Ogulinom oko podneva, u gornjem toku Dobre vodostaj je u opadanju, no prema prognozama Državnoga hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) nove značajne oborine očekuju se u utorak.

Za sada je najviše problema na takozvanoj staroj cesti kod Frankopanske kule i u naseljima Kirasići i Podvrh-Žegar, no vatrogasci i HGSS pomažu ljudima kojima je tamo pomoć potrebna.

Po posljednjim podacima, maksimalni vodostaj Dobre u Turkovićima bio je 338 cm, a sada je u opadanju.

Dobra je u Ogulinu na mjernoj stanici Turkovići u uvjetima obilne kiše počela rasti u subotu u 21 sat, te je iznosila 263 centimetara, naročito je rasla u nedjelju oko 2 sata, 24 centimetra u sat vremena, ali je već od osam sati u opadanju i iznosi 315 centimetara.

Vatrogasci su imali nekoliko intervencija ispumpavanja podruma, kod njih su građanima na rasplolaganju vreće s pijeskom, a pomoć se može zatražiti na broj 047 531-093.

N.A./H