Premijer Plenković na požarištu: ‘Najdublja sućut obiteljima stradalih u ovoj strašnoj tragediji’

Na požarište Staračkog doma u Andraševcu gdje je u subotu ujutro smrtno stradalo šest osoba, došli su i premijer Andrej Plenković i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, a premijer je izrazio sućut obitelji stradalih u toj tragediji, potvrdivši da je u tijeku očevid.

Požar u Domu za starije i nemoćne osobe “Zelena oaza” u Andraševcu, kod Oroslavlja izbio je jutros iza 5 sati, a vatrogasci su odmah izašli na teren. Izgorjela je  pomoćna zgrada Doma za starije i nemoćne osobe. Prema dosadašnjima informacijama, u požaru je smrtno stradalo šest osoba.

“Nažalost, prema prvim informacijama koje smo dobili smrtno je stradalo šest osoba. U tijeku je očevid”, izjavio je novinarima premijer Plenković, koji je u došao u Andraševac s ministrom Božinovićem.

 “U ovom trenutku osim izražavanja najdublje sućuti obiteljima smrtno stradalih osoba, ne mogu reći ništa više. Pričekat ćemo da nadležne službe obave svoj posao”, kazao je premijer.

 Upitan bi li zbog ovog slučaja trebalo postrožiti inspekcijski nadzor u domovima za starije i nemoćne, Plenković je rekao: “Ovdje će se uključiti svi – i županijska tijela i nadležno Ministarstvo. Da vidimo treba li taj sustav kontrola činiti redovitijim i češćim”. 

 U Andraševac su stigli i krapinsko-zagorski župan Željko Kolar i gradonačelnik Oroslavja Emil Gredičak.

 U jutrošnjem gašenju požara sudjelovali su pripadnici Javne vatrogasne postrojbe i DVD-a Oroslavje s ukupno četiri vozila i 20 vatrogasaca. Vatra je ugašena oko 6,30 sati, a vatrogasci su nastavili radili na hlađenju objekta kako bi policija mogla uči i provesti očevid.

  Za sada nema informacija je li dom imao sve potrebne dozvole za rad. 

(Hina)