Premijer Plenković ipak ne dolazi u Grčku iako bi njegov dolazak puno značio uhićenim Hrvatima

Prema neslužbenim informacijama koje smo dobili premijer Andrej Plenković trebao je danas doći u Grčku, ali na kraj ipak ne dolazi što nije dobra vijest za Hrvate jer ipak njegova riječ bi imala određenu težinu.

Jedan od ključnih razloga njegovog dolaska je da pomogne omogućiti što bolje uvjete navijačima. Situacija u grčkim zatvorima je loša, a još veći problem bi trebao doći ako ih razdvoje.

Naime, jučer je svih 30 ispitanih dobilo 18 mjeseci istražnog zatvora, a sud ih planira poslati u manje grupe u različite zatvore. Zatvori su puni navijača AEK-a i drugih klubova te postoji strah od osvete, prenosi Dnevno.hr

Nastavak ispitivanja

Prema svim informacijama koje mi dobivamo od njih, situacija nije nimalo dobra. Grke ne zanimaju nikakva demokratska prava, plan im je razbacati ih po grčkim zatvorima.

Ako se država, premijer Plenković i predsjednik Milanović ne uključe, pitanje je hoće li se svi vratiti živi iz Grčke. Apeliramo na vodstvo države da naprave što god je u njihovoj moći da se osigura pravedan sudski proces i da se poštuju prava hrvatskih državljana”, apeliraju obitelji za Net.hr.

Dolazak Plenkovića mogao bi uvelike promijeniti situaciju za navijače koji su pritvorenih.

Obitelji navijača i BBB apeliraju na državu: ‘Milanoviću, Plenkoviću, ako ne pomognete, pitanje je hoće li se vratiti živi’