Premijer najavio projekte za Osijek i Osiječko-Baranjsku županiju

Premijer Andrej Plenković se na sjednici Vlade zahvalio svima koji su bili u koloni sjećanja u Vukovaru, ministrima koji su bili u Škabrnji te svim braniteljima.

“Nadam se da će posao koji je obavljen oko Zakona o hrvatskim braniteljima proći i u 2. čitanju u Saboru”, rekao je.

“Vlada RH smatra da je doživotna kazna Ratku Mladiću primjerena, žao nam je što tu nije došlo do poveznice s tadašnjim državnim vrhom Srbije niti što se u optužnici haškog suda ne spominju zločini koje je počinio u Hrvatskoj”, istaknuo je Plenković.

Govoreći o Slavoniji, rekao je da će se 2018. u Virovitici održat novi sastanak na temu poljoprivrede s novim projektima. Najavio je do kraja ove godine sastanak s pet župana za povlačenje novca.

“Jučer smo predstavili proračun koji je realan i reflektira prioritete u programu Vlade, ali ima i snažnu dimenziju društvene solidarnosti. Nastojat ćemo kroz njegovu provedbu raditi na ključnim temema za razvoj RH. Vjerujem da ćemo idućeg tjedna prije sastanka u Osijeku imati izglasovan proračun”, istaknuo je.

“Ministar financija i njegov tim obavili su vrlo kvaltetan posao gdje su refinancirali cestarski sektor na ročnost kredita od 12 godina i 3 mjeseca s povoljnom kamatom, dakle bez monetizacije. Nastavit ćemo s procesom refinanciranja”, naglasio je Plenković.

Komentirajući Gueteborg i socijalni summit, Plenković je rekao da je to “važna tema i poticaj za nastavak socijalnog dijaloga i s našim partnerima”. “Usvojen je okvirni dokument s 20 načela čiju primjenu na nacionalnoj razini treba osigurati za što je zadužen ministar Marko Pavić”, rekao je.

“Idućeg tjedna sjednica je 1. prosinca u Osijeku na dan Grada. Održavanjem sjednica vlade u drugim gradovima Sisku, Kninu i Osijeku dali smo važnost i prioritete za pojedine djelove Hrvatske. Na sjednici u Osijeku usvojit ćemo niz projekata za Osijek i Osječko-baranjsku županiju”, naglasio je premijer.