Preko noći buknulo desetak požara, vatrogasci sumnjaju da su podmetnuti!

Tijekom noći buknulo je desetak požara na benkovačkom području te oko Pakoštana, Svetog Filipa i Jakova, Vrane i Turnja. Sumnja se da su požari podmetnuti, a udisanjem dima je lakše ozlijeđeno nekoliko vatrogasaca, javlja Dnevnik.hr

“Imamo desetak požara koji su planuli sinoć i gasimo ih cijelu noć. Većina tih požara su pod kontrolom, ali ih ima još dva tri koji nisu, uglavnom na benkovačkom području”, rekao nam je Željko Šoša, zapovjednik Vatrogasne zajednice Zadarske županije.

Šoša trenutno s policijom obilazi požarišta, a sumnjaju da su požari podmetnuti. “A slušajte, ako vam u dva sata, od 20 do 22, plane deset, petnaest požara, teško da može biti što drugo razlog”, kaže Šoša.

Požari na benkovačkom području, oko sela Lepuri i Bulić, još uvijek nisu pod kontrolom, dok većina ostalih je. Kuće u kojima ljudi žive, kaže Šoša, nisu ugrožene, no u selu Kožlovac vatra tinja u jednoj napuštenoj kući.

Nekoliko gasitelja je ozlijeđeno u gašenju, no Šoša kaže da ozbiljnijih ozljeda nema. Uglavnom se radi o ozljedama dišnog sustava zbog prekomjernog udisanja dima.