Pregršt koncerta u pulskoj Areni

Pulska Arena vrvi ovoga ljeta gladijatorskim predstavama za turiste ali i velikim domaćim i svjetskim glazbenim spektaklima. O mnogima smo govorili, no glazbeni kritičar Ante Batinović posebno ukazuje na dva od njih – koncerte Tomislava Bralića i klape Intrade te Zucchera.

Večeras je u Areni Tom Jones, a već u petak Tomislav Bralić i klapa IntradeČesto sam s mnogim zvijezdama znao biti u prostorijama Arene koje su prije puno godina zaista i gladijatorima služile kao garderobe, što je možda pretjerano reći i teško je usporedivo, kaže Ante. Koncert  Tomislava Bralića i klapa Intrade izravno će u petak prenositi i HTV na svom Prvom programu što ne treba nikoga čuditi s obzirom na svakodnevnu brigu HRT-a o promoviranju hrvatske glazbe u svoj njezinoj raznolikosti. Već duže vrijeme klape, i to ne samo dalmatinske, su i artistički i tržišni fenomen koji Antu veseli.

Desetak dana nakon domaćih snaga na scenu Arene dolazi Zucchero i to već po tko zna koji put. On obožava pulsku Arenu iako naravno nastupa u Veronskoj i mnogim drugim po rodnoj mu Italiji. Zucchero je nešto poput predvodnika talijanskih pop-zvijezda koje potječu s talijanskog sela, a koje su se nakon života po svjetskim i talijanski metropolama vratile svakodnevno živjeti u rodnom ili nekom drugom selu, naglašava Ante.