Predstavljena monografija: “Poginuli hrvatski branitelji iz Domovinskog rata Karlovačke županije”

Izvor: FB

U četvrtak je predstavljena u prostorijama Udruge obitelji poginulih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata Karlovačke županije u Karlovcu monografija “Poginuli hrvatski branitelji iz Domovinskog rata Karlovačke županije”.

Monografiju je pripremila Udruga obitelj poginulih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata Karlovačke županije, a predstavljanju su uz župana Damira Jelića nazočili ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, zapovjednik Hrvatske kopnene vojske general Siniša Jurković, gradonačelnik Damir Mandić, načelnik PU karlovačke Josip Ćelić, ravnatelj Opće bolnice Karlovac prim. dr. Ervin Jančić, pater Vlado Mustač, gvardijan Franjevačkog samostana u Karlovcu u vrijeme Domovinskog rata, brojni predstavnici i članovi braniteljskih udruga proisteklih iz Domovinskog rata, a cijeli program je izvedbom domoljubnih pjesama dodatno uljepšala klapa Hrvatske ratne mornarice “Sveti Juraj”.

O samoj knjizi i njenom nastanku govorila je predsjednica Udruge obitelji poginulih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata Karlovačke županije Anđa Perak, a obratili su se još i pater Vlado Mustač, gradonačelnik Damir Mandić, te ministar Tomo Medved.

I župan Damir Jelić obratio se nazočnima kazavši:

“Imam prigodu izreći nekoliko riječi o ovoj knjizi i kao jedan od autora predgovora, što mi čini iznimnu čast ali i osjećaj poniznosti spram ovih ljudi koji su svoje živote položili za slobodnu Hrvatsku.

Ova iznimna knjiga doprinos je promicanju vrijednosti i istine o Domovinskom ratu i simbolično vraćanje duga onima koji su nas trajno zadužili, poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata. Ovo je njima na trajni spomen. Još jednom im iskreno, veliko HVALA i Navik on živi ki zgine pošteno!”, kazao je župan Jelić.