Predstavljena izložba „Domovinski rat 1991-1995.“ Njemačka 2023.

Otvaranje i predstavljanje Izložbe „Domovinski rat 1991-1995.“ Njemačka 2023. uz prikazivanje dokumentarnog filma o Domovinskom ratu i osobnim svjedočanstvima putem ratnih putova pojedinih članova HVIDR-e NZI-NZZ, organizirano je ovaj vikend u Stuttgartu u dvorani Kolpinghaus od strane Generalnog konzulata RH u Stuttgartu, hrvatskih udruga iz Stuttgarta i HVIDR-e NZI NZZ, a sve pod pokroviteljstvom Ministarstva hrvatskih branitelja.

Predstavljanje same izložbe nakon otvaranja, intoniranja himne i odavanja počasti svim poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu trajalo je nešto više od dva sata u interaktivnoj komunikaciji i primljeno je od strane hrvatskih iseljenika u njemačkoj saveznoj pokrajini Baden-Württemberg uz jedno neopisivo oduševljenje, iskrene izraze i osjećaje naklonosti te sreće za onim sto su vidjeli, čuli i doživjeli nakon dužeg vremena čekanja na još jedan ovakav posjet hrvatskih branitelja i jedinstven projekt prezentacije Domovinskog rata.

Predstavnici HVIDR-e NZI NZZ još jedanput su uspjeli približiti na najbolji način sve događaje vezane uz sami tijek Domovinskog rata kao i kronološki prikazati sve hrvatske postrojbe iz Domovinskog rata.

Drugi dan nakon svete mise organiziran je zajednički ručak sa predstavnicima Generalnih konzulata RH iz Stuttgarta i Düsseldorfa, N.K. Croatia Stuttgart, HKZ Stuttgart, Hrvati Stuttgart, Hrvatske Zajednice Hercegovina, Croatia HAWKS, Villa Croatia, Hrvatska kulturna zajednica, udruga Kajkavsko večer i Hrvatsko prosvjetno društvo gdje su predloženi određeni projekti i mogućnost nastavka daljnje suradnje.

Tijekom zadnjeg dana posjeta Njemačkoj prilikom povratka u Zagreb, predstavnici HVIDR-e NZI-NZZ sastat će se u Münchenu sa svojima ratnim prijateljima iz postrojbi koji su došli kao dragovoljci i nakon rata su se vratili svojim obiteljima u Njemačku.

N