Predsjednik Vlade RH i potpredsjednik Vlade RH i ministar unutarnjih poslova obišli policijske službenike na Plješevici

U pratnji ministra unutarnjih poslova bili su državna tajnica Terezija Gras, pomoćnik ministra Cvjetko Obradović, glavni ravnatelj policije Nikola Milina, zapovjednik zapovjedništva Specijalne policije Alen Klabot, načelnik Uprave za granicu Zoran Ničeno, zapovjednik ATJ Lučko Mate Bilobrk, voditelj Službe za granicu PU ličko-senjske Malden Matovinović i načelnik Postaje granične policije Korenica Goran Matijević.

Na visini od 1600 metara vidjeli su područje koje pokriva hrvatska policija, a potom su razgledali i tehničku opremu koja se koristi za nadzor državne granice a koja je nabavljena sredstvima Europske unije, te im je prikazana i kraća prezentacija o najvažnijim pokazateljima vezano uz ilegalne migracije.

Ministar unutarnjih poslova naglasio je da je ponosan što je hrvatska sigurnost u rukama ovih sjajnih ljudi, policijskih službenika i da su se svi mogli danas ovdje uvjeriti u njihovu predanost, moral i u njihovu profesionalnost koja se pokazuje iz dana u dan.

Također je izjavio: „Hrvatska policija nastavlja raditi svoj posao prema zadanim planovima koji uključuju jačanje hrvatske granične policije i kad je u pitanju ljudstvo, pogotovo kad je u pitanju tehnika.“