Predsjednik Uprave Uljanika dao mandat na raspolaganje

Giani Rossanda

Gianni Rossanda, predsjednik Uprave Uljanika, dao je svoj mandat na raspolaganje Nadzornom odboru društva.

“Sa sutrašnjim danom, 28.8., dajem svoj mandat predsjendiku Uprave Uljanika d.d. na raspolaganje Nadzornom odboru društva.

Iako sam u proteklim tjednima iz odgovornosti prema Uljaniku u kojem radim od studentskih dana, javno najavio svoje povlačenje istog trenutka kad se izabere novi NO i nova Uprava, nisam želio blokirati funkcioniranje ovog staloženog sustava od kojeg svi radnici s pravom očekuju rješenje aktualnog problema ali i dugoročno rješenje pitanja brodogradnje.

Proteklih godina, mjeseci i tjedana, danonoćno sam radio i surađivao sa svim ministarstvima, sindikatima, brodovlasnicima i poslovnim partnerima te posebno na pripremi programa restrukturiranja, hajka na mene osobno postala je sredstvo da se otkloni pažnja sa bitnih problema brodogradnje u Puli i Rijeci.

Svoj mandat stavljam na raspolaganje, jer od sutra ne želim ni jednom svojom odlukom učiniti ništa što nije podržano od dioničara ili onih koji javno pozivaju na moju ostavku.

Isključivo radi radnika Uljanika, kojima je prema izjavama sindikata obećano rješenje za dvije plaće, stojim na raspolaganju za sve nužne tehničke radnje bez kojih sukladno Statutu Društva nije moguće realizirati to najvažnije pitanje za sve radnike.

Naglašavam, od sutra (danas) bez obzira na navedeno, svoj mandat predsjednika uprave dajem na raspolaganje NO-u Uljanika”, stoji u priopćenju Giannija Rossande.