Predsjednik Trgovačkog suda: Kolakušić kampanju temelji na neistinama i lažima

Kolakušić: U mom programu su promjene koje će biti teške

Predsjednik Trgovačkog suda u Zagrebu, sudac Nino Radić,  optužio je u četvrtak predsjedničkog kandidata Mislava Kolakušića da svoju kampanju temelji na lažnim objavama i neistinama o radu Trgovačkog suda i njemu osobno.

“Predsjednički kandidat, bivši sudac Trgovačkog suda u Zagrebu, Mislav Kolakušić, počevši od 22. travnja s nastupom na televiziji N1, iznosi apsolutne neistine o manipulaciji s dodjelom predmeta na Trgovačkom sudu u Zagrebu i na tome temelji svoju predsjedničku kampanju”, priopćio je sudac Radić.

Dodaje kako je potom na mrežnim stranicama koje služe vođenju političke kampanje Kolakušića istaknuta njegova slika kao simbol korupcije u Hrvatskoj.

“Državno odvjetništvo provelo je postupak i utvrdilo kako su navodi odgovornih osoba udruge Antikorupcija i Mislava Kolakušića neosnovani u cijelosti, što potvrđuje pisani dokument Ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta”, ističe Radić i upozorava kako unatoč takvoj odluci udruga i Kolakušić nastavljaju s propagandom i lažnim objavama.

Radić navodi da kao predsjednik suda ukazuje na govor mržnje primijećen na Kolakušićevim mrežnim stranicama. “Potpuno neosnovano vrijeđanje dostojanstava suda u jeku političke kampanje traži jasan odgovor”, napisao je Radić pozivajući na kulturu dijaloga i poštivanje demokratskih vrijednosti.

Ističe kako je rad suda javan i otvoren za sve kritike, te da je krhko povjerenje u pravosuđe potpuno nepotrebno dodatno urušeno “dokazano lažnim manipulacijama i populističkim nastupima bivšeg suca”.