Predsjednik sabora Jandroković udaljio Vidović Krišto iz Sabornice, odbila je staviti masku

Zastupnica Domovinskog pokreta Karolina Vidović Krišto zatražila je u srijedu od Nacionalnog stožera civilne zaštite da ukine obvezu nošenja maske za djecu, a kako je odbila staviti masku, predsjednik Sabora Gordan Jandroković ju je do kraja dana udaljio sa sjednice.

“Stavite masku ili ću vas morati isključiti iz rasprave”, poručio je Jandroković zastupnici nakon njena izlaganja.

Potom je odredio stanku i udaljio Vidović Krišto iz sabornice do kraja dana, budući da je odbila staviti zaštitnu masku.

Iznoseći stajalište svoga Kluba zastupnika ona je, pokazujući 1033 pisama roditelja iz inicijative “Roditelji 0-24” koji traže ukidanje Nacionalnog stožera civilne zaštite, pozvala da se odmah prekine s, kako je rekla, upitnim i prekomjernim te nepotrebnim prisilama prema djeci i uskraćivanjem njihove slobode.

“Zahtjev je da se odmah ukine nošenje maski kod djece”, kazala je Vidović Krišto, pozivajući se na znanstvena istraživanja za koja tvrdi da pokazuju kako nošenje maski ne pridonose smanjenju zaraze koronavirusom, a mogu izazvati zdravstvene i psihološke probleme kod djece.

“Poruka roditelja glasi – ne mučite nam djecu maskama jer za to nema osnove”, naglasila je.

Kritizirala je i, kako tvrdi, prekomjernu upotrebu dezinfincijensa te nepotrebna testiranja na koronavirus ljudi koji nemaju simptome, za što je Hrvatska, navodi, bespotrebno “bacila” 200 milijuna kuna.

Branko Bačić (HDZ) je izlaganje Vidović Krišto ocijenio skandaloznim, napominjući da je Ustavni sud potvrdio odluke Stožera.

(Hina)