Predsjednik Milanović razgovarao s osnivačem turskih Rixos Hotels Taminceom

Zagreb, 24.11.2020 - Predsjednik Republike Zoran Milanović primio je osnivača i predsjednika uprave turske hotelske grupacije Rixos Hotels te tvrtki The Land of Legends i SML Construction Co. Fettaha Tamincea, izvijestili su u utorak iz predsjednikova ureda. foto HINA/ Ured predsjednika/ Dario ANDRIŠEK/ ik

Predsjednik Republike Zoran Milanović primio je osnivača i predsjednika uprave turske hotelske grupacije Rixos Hotels te tvrtki The Land of Legends i SML Construction Co. Fettaha Tamincea, izvijestili su u utorak iz predsjednikova ureda.

U razgovoru s predsjednikom Milanovićem, Tamincei je izvijestio o poslovanju tvrtke Rixos te o mogućnostima proširenja poslovanja kompanije u Hrvatskoj, navode iz Ureda predsjednika.

Dodaju i da je Tamincei jedan od vodećih poduzetnika u Turskoj, poslovno aktivan u mnogim državama, a da osim u Hrvatskoj, Rixos Hotels u vlasništvu ima i vodi 12 luksuznih hotela u svijetu te da je jedan od najbrže rastućih hotelskih lanaca.

Uz Tamincea na sastanku s predsjednikom sudjelovao je i član uprave tvrtke The Land of Legends Murat Süğlün.

Grupacija Rixos u lipnju ove godine otvorila je nakon intenzivne obnove i ulaganja od 150 milijuna kuna svoj luksuzni hotel Rixos Premium Dubrovnik, koji je u njihovom vlasništvu oko 16 godina.

Rixos Hotels dio je luksuznog internacionalnog hotelskog brenda Accor, a u svijetu ima hotele u Turskoj, Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Egiptu, Švicarskoj, Rusiji, Kazahstanu i Hrvatskoj, pri čemu je Premium najviša klasa unutar te grupacije.

Izvorno je Rixos iz Turske odnosno Antalije, gdje se nalazi i hotel/tematski park The Land od Legends.

(Hina) xpp/xtam yduk