Predsjednik Milanović poručio: “Sad će ministar platiti”

Danas je održana svečana sjednica Predsjedništva SDP-a u povodu obilježavanja 30 godina hrvatske socijaldemokracije.

Bila je to prigoda da se nakon sjednice SDP-a novinarima obrati predsjednik Zoran Milanović. Kazao je da je došao iz sentimentalnih razloga te da nije ništa ostavio u nasljeđe SDP-u jer to nije njegovo.

“Odazvao bih se vjerojatno i HDZ-u”, dodao je.

Komentirao je nesuglasice oko poaganja vijenaca na Mirogoju povodom blagdana Svih svetih.

Tvrdi da je Vlada “traljavo izbjegla” zajedničko polaganje vijenaca u petak te ističe da se nije ni s kim prepucavao pa ni s ministrom obrane Banožićem.

“Niste svjedočili prepucavanju. Nema prepucavanja. Ružno je to, radili su to smišljeno i traljavo. Onda se ministar počeo baviti mnome. Ni s kim se ja nisam prepucavao, nisam ni spominjao ministra u petak. Ali po nalogu onih gore on je morao insinuirati da njegovog vrhovni zapovjednik laže. On je ministar, ja sam predsjednik države”, kazao je Milanović.

“Sad će platiti cijenu. Pokazalo se da ništa što govori nije istina. U tu cijelu priču upleo je i vojsku i načelnika glavnog stožera. To je ozbiljno. Dok sam ja predsjednik, to neću dopustiti. To što se dogodilo nije se dogodilo nikad ranije. Ti dokumenti su išli na 50 adresa, na moju nisu. Kako to ja manipuliram, čime? Time što ukazujemo na istinu, kronologiju, jasna pravila igre.

Moja poruka je bila Plenkoviću i njegovom vjernom Gogi. Ovo je namagarčivanje. Ministar je napravio sve što piše u dokumentima, načelnik stožera je to potpisao i njemu vratio. Ja se ne svađam preko ministra s vladom, nego se njegov šef preko njega obračunava sa mnom”, kaže Milanović.

“Mijenjaju se ministri, a i predsjednici. Ministri mogu biti osobe koje razumiju ili ne razumiju. Mene su izabrali građani, njega nisu, a ni premijera. Ja sam vrhovni zapovjednik. Suradnja će biti moguća i s premijerom koji je rekao da će biti “tvrda kohabitacija” u noći kad sam izabran. Što to znači? Ozbiljan čovjek to ne bi trebao govoriti”, rekao je predsjednik.