Predsjednik Milanović nije dobio od premijera prijedlog za sazivanje VNS

Predsjednik Zoran Milanović nije dobio od premijera prijedlog za sazivanje sjednice Vijeća za nacionalnu sigurnost, izvijestili su u subotu iz Ureda predsjednika.

“S obzirom na brojne medijske upite, Ured Predsjednika RH obavještava kako Predsjednik Republike Zoran Milanović nije dobio od predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića prijedlog za sazivanje sjednice Vijeća za nacionalnu sigurnost”, stoji u priopćenju.

Iz Ured predsjednika podsjećaju da je Predsjednik Republike uputio predsjedniku Vlade dopis 20. listopada u kojemu predlaže sazivanje sjednice VNS-a.

“Prema Zakonu o sigurnosno-obavještajnom sustavu Republike Hrvatske, sjednice Vijeća za nacionalnu sigurnost zajednički sazivaju i pitanja o kojima će se raspravljati i odlučivati zajednički utvrđuju Predsjednik Republike i predsjednik Vlade, a stručne i administrativne poslove pri tome za Vijeće nacionalne sigurnosti obavlja Ured Vijeća za nacionalnu sigurnost.

Predsjednik Republike stoga ponovno poziva predsjednika Vlade na dogovor o sazivanju i terminu održavanja sjednice VNS-a, kao i na utvrđivanje pitanja o kojima će se raspravljati i odlučivati”, stoji u priopćenju.

(Hina)