Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković susreo se s predsjednikom Zastupničkog doma Parlamenta Kanade Geoffom Reganom

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković i predsjednik Zastupničkog doma Parlamenta Kanade Geoff Regan na sastanku su istaknuli izvrsne bilateralne odnose Hrvatske i Kanade.

Kanadski predsjednik Parlamenta zahvalio je predsjedniku Sabora Jandrokoviću na dolasku u službeni posjet Kanadi, jer se na taj način, rekao je, potvrđuju dobri politički odnosi i suradnja dviju zemalja.

Predsjednik Zastupničkog doma kanadskog Parlamenta Geofff Regan izrazio je zahvalu Hrvatskom saboru na ratifikaciji CETA-e i naglasio je kako je to sada okvir za puno bolju gospodarsku suradnju Hrvatske i Kanade, koja ja zasada još uvijek na niskoj razini. CETA je dala okvir za suradnju gospodarstava, a politička klima obiju država podržava intenziviranje gospodarstva.- istaknuto je u razgovoru predsjednika hrvatskog Sabora Jandrokovića i predsjednika kanadskog parlamenta Regana.

Predsjednici dvaju parlamenata na sastanku su također razmijenili mišljenja i o Brexitu i izazovima koje on predstavlja za Europsku uniju te o migracijama kao i o stanju u jugoistočnoj Europi.