Predsjednici najbolji rejting u godinu dana, Bandiću najgori

U listopadu je podrška predsjednici Kolindi Grabar-Kitarović i dalje vrlo stabilna.

U brojakama to izgleda ovako: 58 posto ispitanika odobrava njezin rad, ne odobrava njih 36 posto, a ne zna 6 posto ispitanih, pokazuje najnoviji Crobarometar Dnevnika Nove TV.

Kada se pogledaju trendovi u posljednjih godinu dana, dakle od listopada 2017. do sada, ovih 58 posto je najbolji rejting koji je predsjednica ostvarila. Od lipnja, kad je imala najlošijih 46 posto, do sada bilježi rast od 12 posto.

Najviše pozitivnog dojma ispitanici i dalje imaju o predsjednici Kolindi Grabar-Kitarović – 65 posto pozitivnog i 30 posto negativnog. Slijedi Ivan Vilibor Sinčić kojeg pozitivnim smatra 45 posto, a suprotno misli 43 posto ispitanika. Božo Petrov je na 40 posto pozitivnih, no više je onih koji ga vide negativno – njih 48 posto.

Premijer Andrej Plenković u politički vrlo intenzivnom listopadu za Vladu i HDZ ima 39 posto pozitivnog dojma. Međutim, i dalje je, s 55 posto, visoko među političarima o kojima dominira negativan dojam. Kod Milana Bandića se, gledajući trendove u posljednjih godinu dana, može vidjeti pad pozitivnog dojma. Sada je to 38 pozitivnog i 54 posto negativnog. Ovo mu je najlošiji rezultat u proteklih godinu dana.

U top 5 političara po negativnom dojmu su: Milorad Pupovac sa 74 posto, Radimir Čačić sa 62, Davor Bernardić sa 60, Branimir Glavaš sa 60 i Ivan Vrdoljak s 56 posto negativnog dojma kod ispitanika.