Predsjednica u Varšavi: Potpisani sporazumi između hrvatskih i poljskih tvrtki

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović u Varšavi sudjeluje na Globalnom forumu koji organiziraju Altantsko vijeće i Poljski institut za međunarodne odnose.

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović razgovarala je s poljskim predsjednikom Andrzejem Dudom, koji je nedavno bio u uzvratnom službenom posjetu Hrvatskoj.

Nakon sastanka održano je svečano potpisivanje nekoliko sporazuma između hrvatskih i poljskih tvrtki.

Predsjednica je čestitala tvrtkama na potpisanim sporazumima i poželjela uspješan rad i suradnju. Istaknula je kako se Inicijativa triju mora etablirala kao snažna inicijativa koja je usmjerena na poboljšanje života njenih građana.

Naglasila je da inicijativa nije usmjerena protiv nikoga. Ona nije protiv, ona je za. Ona je za jačanje gospodrstava srednje Europe i posljedično cijele Europske unije te dokidanju podjela na stare i nove države članice, istok i zapad Europe.
Predsjednica je još jednom zahvalila predsjedniku donaldu Trumpu na potpori inicijativi.

Globalni forum godišnja je transatlantska konferencija posvećena pitanjima demokracije, prosperiteta i sigurnosti, a održava se od 2010. godine. Konferencija se tradicionalno održava u Wroclawu, no ove je godine preseljena u Varšavu zbog Trumpovog posjeta, što je zahtijevalo pojačane mjere sigurnosti.