Predsjednica u kampanji od 8. rujna, evo tko joj je u izbornom stožeru?

Na blagdan Male Gospe 8. rujna, predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović službeno bi mogla objaviti kandidaturu za drugi mandat na Pantovčaku.

Taj datum nije službeno potvrđen, no predpostavlja se da je to dan kada će i službeno najaviti da kreće u izbornu trku za Pantovčak nakon što je kandidaturu najavila u intervjuu radikalno desnom Hrvatskom tjedniku. Na jučerašnjoj sjednici Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a raspravljalo se o izbornom stožeru za predsjedničke izbore na čijem je čelu osječko-baranjski župan i predsjednik županijskog HDZ-a Ivan Anušić.

Na sjednici je između ostalog jedan od glavnih zadataka bio mobilizacija HDZ-ovog biračkog tijela u Slavoniji da se glas da Grabar-Kitarović a ne Miroslavu Škori koji u tom dijelu Hrvatske, prema posljednjim anketama, osvaja 30 posto glasova.

“U stožeru ćemo imati uzak tim, maksimalno desetak ljudi. Glasnogovornik kampanje bit će Zoltan Kabok, u timu će biti Ivo Ivančić, direktor sveučilišta Vern, kojeg je u stožer preporučio sam predsjednik stranke Andrej Plenković. Osobe koje će nam raditi PR i društvene mreže angažirat ćemo na tržištu, to nam neće voditi stranački ljudi”, kaže izvor iz HDZ-a za Jutarnji list.

U stožeru neće biti ljudi iz predsjedničina Ureda jer su aktivni dužnosnici. Sugovornik dodaje da u stožeru neće biti zvučnih imena.

“Sigurno ćemo se osloniti na jake stranačke ljude na terenu, koji neće biti u stožeru, ali će igrati jako važnu ulogu u našoj kampanji”.

Umirovljeni general bojnik Miljenko Filipović, predsjednik zajednice branitelja “Gojko Šušak”, bit će veza između branitelja i stožera predsjednice.

“Za odnose s konzervativnijim dijelom biskupa i kardinalom zadužen je Željko Reiner. Naš izvor kaže da u kampanji jako računaju i na Plenkovićevog oponenta u stranci, Davora Stiera. S njima su već odrađeni razgovori i obećali su punu potporu”.

Nekadašnji glavni operativac kampanje, zamjenik predsjednika HDZ-a Milijan Brkić neće imati aktivnu ulogu a u HDZ-u ne očekuju da će odmagati.