Predsjednica u Budimpešti u radnom posjetu i na nogometnoj utakmici

Budimpešta, 24.3.2019 - Utakmica 2. kola E skupine kvalifikacija za odlazak na Europsko nogometno prvenstvo 2020. godine Mađarska - Hrvatska. Na slici predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović. Foto HINA/ Dario GRZELJ/ dag

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović bila je u radnom posjetu Mađarskoj u nedjelju, na dan kada su nogometne reprezentacije Hrvatske i Mađarske igrale kvalifikacijsku utakmicu za Euro 2020.

Vatrena navijačica nacionalnog tima, fotografirala s brojnim hrvatskim navijačima i bila na utakmici koju je Hrvatska izgubila s 2:1.

Uoči okršaja na Groupama Areni u Budimpešti, Grabar-Kitarović se sastala s mađarskim predsjednikom Janosom Aderom i premijerom Viktorom Orbanom.

Razgovarali su o nizu zajedničkih tema i razmijenili mišljenja o hrvatsko-mađarskim odnosima i zajedničkoj suradnji unutar Europske unije i NATO-a, priopćio je predsjedničin ured ne navodeći pojedinosti.

Prilikom boravka u mađarskoj prijestolnici, Grabar-Kitarović se susrela i s hrvatskom manjinskom zajednicom te bila na misi u crkvi Rana Sv. Franje, stoji u priopćenju.