Predsjednica telefonski razgovarala s ravnateljem Psihijatrijske bolnice Lopača

Izvor: Nacionalno

U povodu jučerašnjeg požara u Psihijatrijskoj bolnici Lopača, predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović telefonski je razgovarala s ravnateljem bolnice Nevenom Ivanovićem, koji ju je izvijestio o tragičnom događaju i rekao kako su svi pacijenti zbrinuti, priopćeno je iz Ureda predsjednice.

Ravnatelj Neven Ivanović izvijestio je predsjednicu Grabar-Kitarović o požaru i tragediji koja se odvijala na požarištu. Ravnatelj Ivanović kazao je kako je stanje trenutno pod kontrolom, te da su svi pacijenti trenutno zbrinuti.

Predsjednica Republike kazala je kako „zahvaljuje osoblju bolnice na pravodobnoj i izvrsnoj reakciji i na njihovoj prisebnosti kojom su spasili pacijente i spriječili veći gubitak ljudskih života i teža ozljeđivanja“, te da „zahvaljuje i svim vatrogascima iz Rijeke, Čavla, Jelenja i Bakra koji su sudjelovali u gašenju i svima koji su pomogli kako bi se spriječili veći razmjeri ovog tragičnog događaja“.

Predsjednica Grabar-Kitarović pozvala je da se što prije sanira klizište i cesta između Grahova i Lopače, što prije stavi u finkciju.

„I ovom prilikom naglašavam kolika je važnost pristupne ceste kroz Jarke do bolnice te apeliram na sve odgovorne da se što prije pristupi sanaciji klizišta i da se ta cesta stavi u funkciju. Upravo je ova situacija pokazala kolika je važnost te prometnice, jer da je ista bila u funkciji vatrogasne ekipe bi mogle do bolnice doći puno brže“, istaknula je Predsjednica.

Predsjednica Grabar Kitarović je cestu između Grohova i Lopače, zbog klizišta zatvorenu za sav promet još od veljače 2014. godine, obišla u studenom prošle godine, u pratnji predstavnika Grada Rijeke i Općine Jelenje, navodi se u priopćenju.