Predsjednica se sastala s Macrijem i poklonila mu dres

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović boravi u službenom posjetu Argentini, gdje se susrela s tamošnjim predsjednikom Mauriciom Macrijem, nakon čega je dala izjavu novinarima.

“Susret s predsjednikom Macrijem bio je iznimno srdačan, iznimno otvoren. Razmijenili smo puno razmišljanja kako poboljšati odnose između Hrvatske i Argentine, kako Hrvatska može Argentini pomoći u okviru Europske unije u smislu daljnje trgovine”, rekla je predsjednica.

“Posebna tema susreta bila je i hrvatska iseljenička zajednica u Argentini. U tom kontekstu, naravno, i sporazum izbjegavanja dvostrukog oporezivanja”, rekla je Grabar Kitarović.

Predsjednica je istaknula da je s argentinskim kolegom razgovarala i o gospodarskoj suradnji dviju zemalja, koju, kako je rekla, svakako treba pospješiti. Razgovarali su i o kulturnoj suradnji, kao i o svim drugim pitanjima koja povezuju dvije zemlje.

Predsjednica se zahvalila Hrvatima koji su došli na polaganje vijenaca na trg San Martin. “Iznimno me se dojmilo što su pjevali i hrvatsku i argentinsku himnu. To je tako prekrasan doživljaj domoljublja ovdje u Argentini, drago mi je da su se skupili i drago mi je da su pokazali i da su ponosni argentinski građani, ali da i dalje održavaju veze i vole svoju Hrvatsku”, rekla je predsjednica u Argentini.