Predsjednica Republike obišla pogone tvornice cipela “Borovo”

Hina

Predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović, koja u ponedjeljak boravi u Vukovarsko-srijemskoj županiji, posjetila je tvornicu “Borovo”, gdje je u pratnji predsjednice uprave Gordane Odor obišla pogone, posebice razgledavši borovske čizme “žute zenge”, koje je nosila i u prošlogodišnjoj vukovarskoj koloni sjećanja 18. studenoga, a koje su nosili branitelji Vukovara u obrani toga grada 1991. godine.

“Drago mi je da je nakon kolone sjećanja jako puno ljudi u zemlji i inozemstvu prepoznalo vrijednost i kvalitetu proizvodnje ‘Borova'”, kazala je Kolinda Grabar Kitarović nakon kratkog sastanka s predsjednicom Uprave Borova Gordanom Odor.

Također je kazala kako svojim posjetom “Borovu” želi dati podršku poticanju domaće proizvodnje i otvaranja novih radnih mjesta u Borovu, Vukovaru i cijeloj Slavoniji, Baranji i Srijemu.

Rekla je i kako će poslijepodne u Iloku upriličit prijem u povodu obljetnice međunarodnog priznanja Republike Hrvatske i završetka procesa mirne reintegracije hrvatskog Podunavlja te kako očekuje da će se prijemu odazvati većina veleposlanika akreditiranih u Zagrebu.

Na pitanje novinara što očekuje od skorašnjeg posjeta BiH, odgovorila je kako u prvom redu očekuje pomak u bilateralnim odnosima. (Hina)