Predsjednica Republike čestitala Dana policije

Predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović u petak je svim policijskim službenicama i službenicima te svim djelatnicima Ministarstva unutarnjih poslova (MUP) čestitala Dan policije i blagdan njihovog zaštitnika sv. Mihaela.

“Zahvaljujem vam na vašem humanom i plemenitom pozivu, vašoj brizi na očuvanju reda i sigurnosti svih naših građana. Svoju policijsku službu uvijek obavljajte časno, savjesno i profesionalno.

Naša hrvatska policija imala je veliku ulogu i dala je veliku žrtvu u stvaranju, obrani i oslobađanju naše Domovine, a mnogi su hrvatski policajci u Domovinskom ratu položili život za slobodu Domovine. Neka im je vječna hvala i slava!”, istaknula je predsjednica.

Istaknula je da je u povodu Dana policije odlikovala Redom Nikole Šubića Zrinskog, za junaštvo njezinih pripadnika u Domovinskom ratu Policijsku postaju Petrinja te Spomenicom domovinske zahvalnosti, za časnu i uzornu službu 121 djelatnicu i djelatnika MUP-a.

“Uvjerena sam da će odlikovanima to biti dodatni poticaj za još veću zauzetost u njihovoj časnoj i odgovornoj službi te im svima najiskrenije čestitam”, stoji u čestitci.