Predsjednica razočarana radom Povjerenstva za Agrokor

Hrt

Predsjednik saborskog Istražnog povjerenstva za Agrokor Orsat Miljenić najavio je da će se njegova sjednica održati sutra, kako je i najavljeno, unatoč pravomoćnosti istrage u slučaju Agrokor. U SDP-u smatraju da Povjerenstvo može ukinuti samo Sabor.

Premijer Andrej Plenković kaže kako je zakon jasan. “Ne vidim na koji bi način bilo tko drugi, pogotovo ne Hrvatski sabor koji donosi zakone, mogao tumačiti zakone suprotno onome što sasvim jednoznačno ukazuje, a to je ako se pokrene sudski postupak, da Istražno povjerenstvo odmah prestaje s radom”.

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović izjavila je da vjeruje kako će ono, sukladno zakonu, prestati s radom sad kad je istraga protiv Ivice Todorića i ostalih u aferi Agrokor i pravomoćna. “Upozoravala sam da se zakon može promijeniti. Na Saboru je da donese odluke”, izjavila je predsjednica.

Naglasila je kako uvijek podržava rad državnih institucija da se istraži sve ono što je dovelo do ovakvog stanja u Agrokoru, da se utvrdi odgovornost. No onime što je čula na povjerenstvu je razočarana. “Očekivala sam da će biti ozbiljniji, da će biti manje politiziranja i držim da rad jednog takvog povjerenstva, ako će se nastaviti, mora biti usmjeren prije svega na usmjeravanje istine o Agrokoru, a ne na politiziranje, na prebacivanje krivnje i slično”, istaknula je.

“Očekujemo da pravosuđe odigra primarnu ulogu, međutim Sabor i sam može postaviti određene parametre”, dodala je.