Predsjednica posjetila rodnu kuću dr. Franje Tuđmana, obići će požarište u Oroslavlju

Hina

Predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović u četvrtak je, drugog dana rada njezina ureda privremeno smještenog u Krapini, posjetila rodnu kuću prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana u Velikom Trgovišću, a tijekom prijepodneva će, kako je potvrđeno iz njezina ureda, obići tvornicu u Oroslavlju u kojoj je jutros buknuo požar.

Pred spomenikom prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana kod njegove rodne kuće, predsjednica Grabar Kitarović položila je cvijeće i zapalila svijeću.

U Klanjcu je predsjednica Republike obišla pogone Predionice Klanjec u pratnji  direktora Gorana Ivekovića i župana krapisnko-zagorskog Željka Kolara.

Predsjednica je nakon toga položila vijenac pred Spomenikom hrvatskoj himni u Zelenjaku, podignutom 1935. u povodu 100 godina od kako je Antun Mihanović u tom kraju spjevao “Lijepu našu domovinu”.

Predsjednica će zatim otići u Oroslavlje, gdje je u tvornici konca Aquafilcro rano jutros u jednom od skladišta buknuo požar s kojim se vatrogasci bore cijelo jutro.

Prema programu rada predsjednice drugog dana u Krapinsko-zagorskoj županiji, u koji je izvanredno ubačen posjet Oroslavlju, Kolinda Grabar kitarović sastat će se s gospodarstvenicima i obrtnicima Krapinsko-zagorske županije u Humu na Sutli te u Krapini nazočiti potpisivanju Ugovora o darivanju državne imovine Krapinsko-zagorskoj županiji.