Predsjednica obranila temu doktorata, komentirala i aferu SMS

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović na Fakultetu političkih znanosti u srijedu je obranila temu doktorske disertacije.

Temu iz područja međunarodnih odnosa obranila je pred profesorima Fakulteta političkih znanosti Lidijom Kos-Stanišić i Sinišom Tatalovićem te mentorom Antonom Grizoldom – profesorom na ljubljanskom Fakultetu društvenih znanosti, ujedno i bivšim slovenskim ministrom obrane.

Sve se događalo iza zatvorenih vrata Vijećnice jer predsjednica na Fakultetu ima isti tretman kao i ostali studenti. Slušati su je mogli samo profesori i kolege s doktorskog studija. Tek će doktorski rad braniti javno. Studenti na kolegicu su jako ponosni.

Kolinda Grabar-Kitarović doktorski studij upisala je u jesen 2015., nakon što je izabrana za predsjednicu države. Pismo preporuke napisao joj je rektor zagrebačkog Sveučilišta Damir Boras, o njezinom povratku u studentske klupe tijekom mandata – govorili su svi, a uspjesima se i sama hvalila. Može se pohvaliti i s tri počasna doktorata na sveučilištima u Budimpešti, Moskvi i slovačkoj Banskoj Bistrici.

A najranije za dvije godine svemu tome dodat će i titulu doktorice znanosti.

Po izlasku s obrane komentirala je i najnovije događaje u aferi SMS.

“To pitanje nije u mojoj ingerenciji, to trebaju pratiti nadležne službe. Pratit ću svakako stanja, tražit ću informacije, no to je za postupanje pravosudnih tijela. Što se curenja informacije tiče, nažalost, to je nešto što se događa ne samo u Hrvatskoj nego i drugim državama na čemu svakako treba poraditi. To je, opet, na relevantnim službama da to rješavaju, to nije u okvirima mojih ovlasti da govorim kako bi tko trebao raditi svoj posao”, rekla je predsjednica za RTL.