Predsjednica na imanju obitelji Salaj razgledala “Božićnu priču”

FaH

Razgledavanjem “Božićne priče” obitelji Salaj u Grabovnici u blizini Čazme hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović i njezin ured u utorak su završili dvodnevni boravak i rad u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, a sutra se ured premješta u susjednu Koprivničko-križevačku županiju.

“Božićna priča” obitelji Salaj jedna je od najvećih turističkih atrakcija kontinentalne Hrvatske. Ove godine imanje koje se prostire na šest hektara obasjava 2,5 milijuna LED lampica, a uređeno je i klizalište za djecu. Predsjednica je imanje obišla u društvu domaćina Zlatka Salaja, koji je “Božićnu bajku” prvi put postavio prije 16 godina, a ove sezone očekuje 120 tisuća posjetitelja.

Predsjednica je prije Grabovnice u Čazmi posjetila Čazmatrans-Novu, vodećega hrvatskog prijevoznika, a poslijepodne se u Garešnici susrela sa Stjepanom Pavlakom, vlasnikom hotela “Garić” koji je u obnovu tog hotela uložio 20 milijuna kuna te u njemu sada radi 20 ljudi.

Za današnjeg radnog posjeta gradovima u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji predsjednica Republike bila je u Grubišnom Polju te u Daruvaru, gdje je obišla Daruvarske toplice. U tim je toplicama pred dovršetkom investicija vrijedna pet milijuna kuna.

Riječ je u preuređenju ulaznog prostora koji će dobiti novi, funkcionalniji izgled i omogućiti razdvajanje korisnika Hrvatskoga zavoda za zdravstveno osiguranje od tzv. tržišnih, bolji protok korisnika te povećanje standarda usluge u ugostiteljstvu, što znači i novo zapošljavanje.(H)